To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ξεκινά συζήτηση για το μέλλον του Διεθνούς Νομισματικού Συστήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του. «Το ΔΝΤ ξεκινά έρευνα για την κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το διεθνές νομισματικό σύστημα, την αναγνώριση των αδυναμιών του και τη δημιουργία της βάσης για μεταρρύθμιση», σημειώνει το Ταμείο.

Η μελέτη θα εξετάσει την επάρκεια του παγκόσμιου διχτυού ασφαλείας (του πλαισίου δανεισμού) και πώς θα γίνουν πιο ασφαλείς οι κεφαλαιακές ροές. Το Ταμείο θα συνεργασθεί με άλλους για να αναγνωρίσει και να διορθώσει τις αδυναμίες του συστήματος, σημειώνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή του, ο διευθυντής του ΔΝΤ στο Τμήμα Πολιτικής, Στρατηγικής και Αξιολόγησης, Siddharth Tiwari, αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το διεθνές νομισματικό σύστημα.

«Μία σειρά διαρθρωτικών μεταβολών πραγματοποιείται στην παγκόσμια οικονομία και η σύμπτωση των μεταβολών αυτών αυξάνει τις εντάσεις και τον κίνδυνο», δήλωσε ο αξιωματούχος του Ταμείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης