Η ιταλική οικονομία θα συρρικνωθεί το 2014 για τρίτη διαδοχική χρονιά και το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται, ανέφερε την Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση Ρέντσι να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 0,1% το 2014, έναντι ύφεσης 1,9% το 2013 και 2,4% το 2012. Τον Ιούλιο το Ταμείο προέβλεπε ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με 0,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διατήρησε την πρόβλεψή του για ανάπτυξη 1,1% το 2015.

To δημόσιο χρέος της Ιταλίας θα αυξηθεί περίπου τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στο 136,4% του ΑΕΠ στο τέλος του 2014 από 132,6% το 2013, σημειώνεται στην έκθεση που δημοσίευσε το ΔΝΤ στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του άρθρου 4 του Καταστατικού.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ιταλία προειδοποίησε ότι τα οικονομικά στοιχεία μετά τη σύνταξη των προβλέψεων είναι απογοητευτικά και είναι πιθανό να υπάρξουν αναθεωρήσεις προς τα κάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πρόσφατα στοιχεία είναι αδύναμα και υποδεικνύουν καθοδικά ρίσκα, είμαστε σε διαδικασία αναθεώρησης των προβλέψεών μας» σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κenneth Kang.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης