Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει για την Ελλάδα κάποια στιγμή τον Μάιο, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ William Murray, σημειώνοντας πως ενδέχεται να εκταμιευτούν προς τη χώρα μας περισσότερες από μία δόσεις.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Murray απάντησε πως η έγκριση αναμένεται να δοθεί σύντομα, διευκρινίζοντας πως δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ θα πραγματοποιηθεί «κάποια στιγμή τον Μάιο».

Όσον αφορά στο ποσό που θα λάβει η Ελλάδα και αν θα είναι τελικά 1,8 δισ. ευρώ, είπε πως θα υπάρξει μια αναδιοργάνωση (rephasing) των δόσεων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα μας να λάβει πάνω από μία δόση, λόγω των κενών στην αξιολόγηση του προγράμματος.

Σε ερώτηση για το αν το Ταμείο έχει λάβει διαβεβαίωση πως η χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους 12 μήνες, ο κ. Murray απάντησε πως «το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν είχαμε αυτές τις διαβεβαιώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι σίγουρος πως, όταν το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει, θα υπάρξει μια πλήρης απάντηση σε αυτό το θέμα» σημείωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης