Δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης της Σερβίας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες και τα οποία περιλαμβάνουν περικοπές στο μισθολογικό κόστος του δημοσίου τομέα και τις επιδοτήσεις καθώς και στρατηγική ενίσχυσης της είσπραξης εσόδων.

«Η πλήρης εφαρμογή αυτών των μέτρων, αρχής γενομένης από το 2014, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το φιλόδοξο σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, για την αντιστροφή της δυναμικής αύξησης του δημοσίου χρέους και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελεί άμεση προτεραιότητα της (οικονομικής) πολιτικής, όπως αναγνωρίστηκε από τις Αρχές. Τα κυβερνητικά σχέδια δημοσιονομικής εξυγίανσης, που περιγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Στρατηγικής – προς το παρόν τελούν υπό συζήτηση – προσδιορίζουν ένα σύνολο μέτρων, που αποσκοπούν στο να θέσουν τα δημόσια οικονομικά σε μία βιώσιμη πορεία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης