Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το σενάριο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. Ο βρετανικός Economist, επικαλούμενος την ανάγκη η χώρα μας να λάβει επειγόντως την επόμενη δόση από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ που δικαιούται, αναφέρει πως πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της μετά τη νέα συμφωνία με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο πάντως, αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση, η οποία έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της κονδύλια για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις τον Μάιο και τον Ιούνιο, στις 20 Ιουλίου, οπότε και λήγει το ομόλογο ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πιστωτικό γεγονός, σύμφωνα με τον Economist. Αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο Grexit, εκτιμά το βρετανικό περιοδικό.

Όμως, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ευρώπη, καθώς τον Ιούνιο το Ηνωμένο Βασίλειο καλείται να ψηφίσει για την παραμονή του ή όχι στην Ε.Ε., ενώ είναι πιθανή και μια έξαρση της προσφυγικής κρίσης, καταλήγει ο αρθρογράφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης