Με τον πλέον επίσημο τρόπο και συγκεκριμένα με επιστολές τους προς το ΤΑΙΠΕΔ, τις οποίες κοινοποίησαν στο γραφείο του πρωθυπουργού και στους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και τους αντίστοιχους υπουργούς, οι εταιρείες «M.A. ANGELIADES INC», συμφερόντων Μερκουρίου Αγγελιάδη και «Τ.Ν. AEGEAN SUΝ ΙNVESTMENTS LIMITED», συμφερόντων Νικολή Νικολαΐδη και ΤUI, γνωστοποίησαν και επισήμως την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν την επένδυση στο ακίνητο του Γκολφ Αφάντου, μετά την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά να κηρύξει την περιοχή από το Λαδικό έως τον ποταμό Λουτάνη, εμβαδού 10.000 στρεμμάτων, αρχαιολογικό χώρο!

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται ως απάντηση σε κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αλλά και αρχαιολόγους, που επιχείρησαν, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από τη «Δημοκρατική», να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την πορεία της επένδυσης, παρά μάλιστα τις σαφείς δηλώσεις του κ. Αγγελιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο εταιρείες, προς επιβεβαίωση των όσων έγραψε μέχρι σήμερα η «Δημοκρατική», καθιστούν συγκεκριμένα σαφές ότι δεν προτίθενται να επενδύσουν εκατομμύρια ευρώ χωρίς να τηρηθούν τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα και συγκεκριμένα οι αρχικοί όροι του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) και να απαιτείται πλέον για κάθε εκσκαφή να προηγούνται τομές στα οικόπεδα από αρχαιολόγους… «με σκουπάκι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης