Κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι των βασικών ανταγωνιστικών νομισμάτων, πλην του γιεν, καθώς η διήμερη συνεδρίαση του Eurogroup δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Παρά τα καλύτερα μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη και τη Γερμανία, οι πιέσεις στις αγορές δεν μπόρεσαν να ανακοπούν, με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα οι περισσότερες αγορές να βρίσκονται κοντά στα χαμηλά ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γενικές γραμμές, το κλίμα έχει επιδεινωθεί από έναν συνδυασμό αρνητικών γεγονότων. Ένα από αυτά ήταν και η μείωση των προβλέψεων της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη στην Ανατολική Ασία αλλά και την Κίνα.

Οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές σήμερα λόγω αργίας. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να δούμε μια παύση των πιέσεων στις αγορές μετά το μεσημέρι και μια προσπάθεια σταθεροποίησης κοντά στα χαμηλά τους.

Αυτήν την ώρα το πετρέλαιο σημειώνει απώλειες 1,48% στα $88,55, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται στις 7300 μονάδες με απώλειες 1,32%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης