Στις 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας με ζητήματα που σχετίζονται με την δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Eurobank. Η σημερινή, πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απαρτία για την λήψη αποφάσεων.

H νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επωνυµία του ενιαίου οµίλου θα είναι Όµιλος Εθνικής Τράπεζας. Ο διευρυµένος όµιλος ΕΤΕ, µε βάση τις ενδιάµεσες οικονοµικές καταστάσεις των ΕΤΕ και Eurobank για τη περίοδο που έληξε 31 Μαρτίου 2012, θα είχε συνολικό ενεργητικό 177,7 δισ. ευρώ, δάνεια προς πελάτες 109,7 δισ.ευρώ. και καταθέσεις 87,9 δισ. ευρώ.

Ο ενιαίος τραπεζικός όµιλος θα επωφεληθεί από ένα ισχυρό δίκτυο διανοµής µέσω 925 υποκαταστηµάτων σε όλη την Ελλάδα καθώς και από την βελτιωµένη παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη µε ισχυρές θέσεις σε βασικές περιφερειακές αγορές όπως η Τουρκία, η Ρουµανία, η Βουλγαρία και η Σερβία.

Στη ΝΑ Ευρώπη, το συνδυασµένο εύρος προιόντων, δικτύου καταστηµάτων και ενεργητικού θα επιτρέψει στο νέο Τραπεζικό Όµιλο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατειακών αναγκών στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης