Στη διάσπαση της FBBank σε «καλή» και σε «κακή» τράπεζα, μετά την αδυναμία της τράπεζας να καλύψει η ίδια τις κεφλαιακές της ανάγκες, προχωρούν η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες μιλούν και για πώληση του υγιούς τμήματος σε μία εκ των συστημικών τραπεζών, με την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) και τη Eurobank να φέρονται ως ενδιαφερόμενες.

Όπως ορίζει το Μνημόνιο όσες μη συστημικές τράπεζες δεν ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως με ίδια μέσα, διασπώνται σε δύο τμήματα και τα υγιή τμήματα απορροφώνται από συστημικές τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική θεωρείται ως η επικρατέστερη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνεδριάζει το Δ. Σ της ΕΤΕ για το θέμα και αναμένονται ανακοινώσεις. Ενδέχεται πάντως λόγω νομικών λεπτομερειών η διαδικασία να ολοκληρωθεί αύριο.

Στην «καλή» τράπεζα αναμένεται να περάσει το σύνολο των καταθέσεων, όλο το προσωπικό της FBBank, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των δανείων. Σημειώνεται πως η FBBank διαθέτει δάνεια ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: kerdos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης