Κανένα ενδιαφέρον δεν παρουσιάζει η σημερινή ημέρα από άποψη οικονομικών ανακοινώσεων αφού αυτό εξαντλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την κατάθεση Μπερνάνκι στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπάρχουν δύο γεγονότα που μπορεί να διαμορφώσουν το κλίμα στις αγορές.

Πρώτον, η διήμερη συνεδρίαση της G20 στη Μόσχα και δεύτερον, και κυριότερο, οι εκλογές στο ιαπωνικό κοινοβούλιο όπου αναμένεται να κυριαρχήσει το κόμμα LDP του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, όμως, το κόμμα του θα κερδίσει γύρω στις 65-66 έδρες στην Άνω Βουλή, κάτω από την πλειοψηφία των 72 εδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των ασιατικών αγορών, η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του γιεν ήταν αυτή που επέδειξε την πιο αξιόλογη μεταβολή στον απόηχο δήλωσης του συμβούλου του Άμπε, Κοΐτσι Χαμάντα, για την ανάγκη αύξηση της φορολογίας στις πωλήσεις μεσοπρόθεσμα. Η ισοτιμία δολαρίου/γιεν ενισχύθηκε σε εβδομαδιαία υψηλά στα 100,87 γιεν για να υποχωρήσει στη συνέχεια (άνοδος στο γιεν) μετά την πτώση του δείκτη Nikkei κατά 2,7%.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της G20, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν περισσότερο ως προς τη μεταβλητότητα στη συζήτηση γύρω από την επίδραση της νομισματικής στήριξης και την απόσυρση των μέτρων μετά τη συνεδρίαση του Ιουνίου της FOMC, όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εισήγαγε την ιδέα του «tapering», δηλαδή της μείωσης στις αγορές περιουσιακών στοιχείων, αναφέρει ο αναλυτής συναλλάγματος του DailyFX.com, Ilya Spivak.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης