Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου βρήκε αγοραστικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των ασιατικών συνεδριάσεων κατορθώνοντας να περάσει και να παραμείνει πάνω από τα επίπεδα του 1.3600, ακολουθώντας τις χθεσινές θετικές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι αλλά και την (προσωρινή) λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Ιταλίας. Η ισοτιμία άγγιξε το 1.3622 και αυτήν τη στιγμή διορθώνει στο ψυχολογικό και τεχνικό σημείο του 1.3600.

Ανοδικές αντιδράσεις είχαμε και στο δολάριο Νέας Ζηλανδίας, καθώς οι δηλώσεις του κυβερνήτη της Βασιλικής Τράπεζας της Ν. Ζηλανδίας για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων έφεραν αγοραστές στο προσκήνιο. Πτωτικά ξεκίνησαν να κινούνται τα ζεύγη του γιεν, αλλά η άνοδος του Nikkei (+0,06%) έφερε ανατροπή του σκηνικού με πιέσεις στο ιαπωνικό νόμισμα. H άνοδος του μη μεταποιητικού δείκτη PMI της Κίνας στο 55,4% έναντι 53,9% τον Ιούλιο έφερε την αύξηση στον δείκτη Nikkei αλλά και στις περισσότερες ασιατικές μετοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιέσεις στα εμπορεύματα συνεχίζονται, με τον χρυσό και το ασήμι να βρίσκονται και πάλι σε αποστροφή ρίσκου. Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα $1.311 -0,70% από το άνοιγμα της ημέρας, ενώ το ασήμι χάνει 0,93% και βρίσκεται στα $21.70.

Στις 15.30 έχουμε τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας των ΗΠΑ, ενώ στις 17.00 τον μη μεταποιητικό δείκτη ISM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης