«Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο αν και δεν καταλήξαμε ακόμα σε συμφωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γερούν Ντάισεμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας του Eurogroup.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε επισήμως την αξιολόγηση», επισήμανε, συμπληρώνοντας πως «μπορούμε να έχουμε την επόμενη εκταμίευση πριν από το καλοκαίρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ανέφερε ότι το ΔΝΤ περιμένει την έκβαση των τελευταίων συζητήσεων για το χρέος τον Ιούνιο, πριν αποφασίσει εάν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα διάσωσης, υπογραμμίζοντας πάντως οι τελικές αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν στο τέλος του προγράμματος.

Εν συνεχεία σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά ανοιχτά ζητήματα, όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά όπως διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, επετεύχθη πρόοδος.

«Συμφωνήσαμε π.χ. ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα (ύψους 3,5%) πρέπει να συνεχίσουν για πέντε χρόνια», συμπλήρωσε και διευκρίνισε: «Για λεπτομέρειες επ’ αυτών και για όσα θα γίνουν μετά το τέλος του προγράμματος, θέλουμε ακόμη δουλειά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την σκυτάλη αμέσως μετά πήρε ο Πιερ Μοσκοβισί. Ο κ. Μοσχοβισί επισήμανε ότι συζητήθηκαν 140 μέτρα, τα οποία είναι μεταρρυθμιστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ψήφιση, την περασμένη εβδομάδα των προαπαιτούμενων από το ελληνικό κοινοβούλιο τονίζοντας ότι «…140 μέτρα θεωρούνται εκπληρωθέντα. Η Ελλάδα έχει σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο».

Τον λόγο πήρε ακολούθως, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος συμφώνησε ότι σημειώθηκε πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα, συμπληρώνοντας ότι «…είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκταμιεύσεις».

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε και σημείωσε ότι θα ήθελαν να συζητήσουν και για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης