Τα θετικά αποτελέσματα μίας εισηγμένης στη Νέα Υόρκη ήταν αρκετά για να αλλάξει το κλίμα και στην Ευρώπη. Επισκίασαν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, τοfiscal cliff των ΗΠΑ, αλλά και τις διαφωνίες που εκδηλώνονται για τους προϋπολογισμούς, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στην Ουάσιγκτον.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρία real estate και κατασκευής κατοικιών «Home Depot», τόνωσαν την επενδυτική διάθεση, όχι τόσο για τα κέρδη της ίδιας, αλλά όσο για την ένδειξη ότι σημειώνεται ανάκαμψη στον τομέα των κατασκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη όλοι οι βασικοί δείκτες της Νέας Υόρκης επανήλθαν σε ανοδική τροχιά, καθώς επίσης και εκείνοι της Ευρώπης που δεχόντουσαν πιέσεις ενωρίτερα και ευθυγραμμίστηκαν αμέσως με την αντίδραση της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται σε ποσοστό 0,53% στις 12.883 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,54% κινείται ο δείκτης S&P, ενώ σε οριακά θετικό έδαφος 0,04% επανήλθε ο δείκτης Nasdaq.

Ισχυρότερη άνοδο εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αναλυτικά, ο δείκτης Euro Stoxx ενισχύεται κατά 0,80% καλύπτοντας απώλειες πλέον του 0,60% ενωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντονότερα αντέδρασαν οι δείκτες των «απειλούμενων» χωρών της Ισπανίας (+1,80%) και της Ιταλίας (+1,34%),ενώ υψηλότερα κατά 0,14% και 0,54% κινούνται αντίστοιχα οι δείκτες FTSE100 στο Λονδίνο και CAC στο Παρίσι.

Τέλος, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη μόλις που πέρασε σε θετικό έδαφος και σημειώνει οριακή άνοδο 0,02%.

Eπιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης