Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση και το Κατάρ προετοιμάζουν τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου ύψους 2 δισ. ευρώ, πολύ υψηλότερα αραβικά κεφάλαια βρίσκονται σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, στοχεύοντας σε αγορές που ξεκινούν από ιδιωτικά νησιά μέχρι κρατικά περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ!

Η έλευση του διευθύνοντος συμβούλου της Qatar Holding κ. Ahmad Al-Sayed, για τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της ομάδας που έχει συσταθεί για τη συνεργασία Ελλάδας – Κατάρ, συνέπεσε με έναν πραγματικό βομβαρδισμό φημών για ενδεχόμενο καταριανό ενδιαφέρον σε μία σειρά επενδυτικών στόχων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το Ελληνικό, ο Αστέρας Βουλιαγμένης μέχρι και η Finansbank από την Εθνική. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Il Sole 24 Ore», η αναβίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μετά την απόσυρση της πρότασης για το Ελληνικό, αποδίδεται στις επαφές που είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον ηγέτη της χώρας κ. Αλ Τάνι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του. Σημειώνεται ότι ο ηγέτης του Κατάρ κατέχει ήδη έξι νησάκια στα ανοικτά του Πατραϊκού και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον τόσο για τον Αστέρα Βουλιαγμένης όσο και για το «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο θέλει να μετατρέψει στο ευρωπαϊκό Hub της Qatar Airways.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, στη σημερινή συνάντηση του εκπροσώπου του Εμίρη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη θαΟ Γ. Εμίρης συζητηθεί -μεταξύ άλλων- και η δημιουργία του κοινού επενδυτικού ταμείου των 2 δισ. ευρώ, για δράσεις που θα ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Πέραν του αραβικού ενδιαφέροντος, υψηλές προσφορές αναμένεται να δεχθεί το ΤΑΙΠΕΔ και από άλλους υποψήφιους επενδυτές για τα ώριμα προς πώληση περιουσιακά του στοιχεία, όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ. Ο διευθύνων σύμβουλος, μάλιστα, του Ταμείου κ. Γ. Εμίρης, σε συνέντευξή του στη γαλλική «Les Echos» επιβεβαιώνει ότι το Ταμείο αναμένει υψηλές προσφορές για το 33% του ΟΠΑΠ αλλά και τις ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ τον Απρίλιο, ενώ σε διαδικασία πώλησης βρίσκεται η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου στη Ρόδο και αλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης