Τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση στην Ευρωζώνη και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της κρίσης χρέους στην τρέχουσα περίοδο ηρεμίας των χρηματοπιστωτικών αγορών εξέφρασε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπογραμμίζοντας πως αυτή η έλλειψη αναταραχών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε υποθέσεις πως η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αγορά ομολόγων χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε. Η περίοδος ηρεμίας που παρατηρούμε στις αγορές μπορεί να μην διαρκέσει», τόνισε ο Benoit Coeure.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αυτή η ηρεμία των αγορών συνδέεται άμεσα με τις προσδοκίες για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, καθώς και ενίσχυση των δομικών μεταρρυθμίσεων για την εξυγίανση των οικονομιών τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων «Outright Monetary Transactions» (OMT) η ΕΚΤ θα αγοράζει κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά εφόσον η αντίστοιχη χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης από την Ευρωζώνη και έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές της.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης