Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα έθεσε προθεσμία τριών ημερών στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, προχώρησε σήμερα το μεσημέρι η Κομισιόν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο΄Κόνορ, «είναι μια ιστορία που βγαίνει από το πουθενά, δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία. Το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι, για να μπορέσει το Eurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα, οι συζητήσεις στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την πορεία των συζητήσεων στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι πάγια θέση της Κομισιόν είναι να μη σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ να καταβληθεί τμηματικά σε υποδόσεις, ο Ο’ Κόνορ επιβεβαίωσε ότι είναι μια συνήθης πρακτική τους τελευταίους έξι μήνες οι δόσεις να εκταμιεύονται σε υποδόσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται οι πολιτικοί όροι που έχουν τεθεί.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης