Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ηλεκτρονικά θα υποβληθεί εφέτος το έντυπο Ε9 για τα ακίνητα που είχαν οι φορολογούμενοι στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Το Ε9 θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 31 Ιουλίου του 2012 στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή στην περιουσιακή ή την οικογενειακή κατάσταση των φορολογουμένων. Η δήλωση υποβάλλεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις στην εφορία σε δύο αντίτυπα και υπογράφεται από τον υπόχρεο και τη σύζυγο, εφόσον έχει ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, ή από τον πληρεξούσιο που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί για αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις παρατηρήσεις της δήλωσης υποχρεωτικά αναγράφεται:

– σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής του που έχει δηλωθεί σε προηγούμενα έντυπα Ε9, ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου αγοράς ή πώλησης καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου

– σε περίπτωση εισαγωγής κληρονομιαίων ακινήτων, ο Α.Φ.Μ. ή η ταυτότητα και το ονοματεπώνυμο του αποβιώσαντος καθώς και η ημερομηνία θανάτου αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– σε περίπτωση μεταβολής που επήλθε σε ακίνητο εντός του έτους 2011, η ημερομηνία και ο οικείος αριθμός του παραστατικού (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λπ.) που αποδεικνύει τη μεταβολή.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης