H Ιταλία δεν σχεδιάζει να ζητήσει τη βοήθεια της ΕΕ για να μειώσει το κόστος δανεισμού της, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας κ. Βιττόριο Γκρίλι, μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων της κυβέρνησης, στις οποίες προβλέπεται αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος εφέτος και τον επόμενο χρόνο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters από τη Ρώμη, η κυβέρνηση του κ. Μάριο Μόντι είχε εκτιμήσει, ότι εφέτος η ύφεση θα είναι βαθύτερη από τις αρχικές προβλέψεις. Επίσης, είχε αναθεωρήσει έντονα ανοδικά την πρόβλεψη για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να σημειώσει εφέτος κάμψη της τάξης του 2,4%, ποσοστό διπλάσιο της προηγούμενης πρόβλεψης για 1,2% που είχε κάνει τον Απρίλιο.

Η οικονομία πλέον προβλέπεται ότι θα σημειώσει κάμψη ύψους 0,2% το 2013, έναντι θετικής ανάπτυξης 0,5% της προηγούμενης εκτίμησης.

Η εξασθένιση της οικονομίας πλήττει τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης. Η κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012 κάνοντας λόγο για 2,6% από 1,7%. Οσον αφορά το 2013 αναθεωρεί το στόχο στο 1,8% από 0,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης