Η αύξηση των πωλήσεων προϊόντων πολυτελείας αναμένεται να επιβραδυνθεί φέτος, λόγω της μείωσης της κατανάλωσης στην Ευρώπη και της βραδύτερης ανάπτυξης στην Κίνα, σύμφωνα με μια μελέτη που εκπόνησε η εταιρία συμβούλων Bain & Co και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η εταιρία Μπέιν εκτιμά στην έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με την ιταλική ένωση παραγωγών ειδών πολυτελείας Altagamma, ότι η αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων αυτών θα επιβραδυνθεί στο 4-5% την περίοδο 2013-2015, σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, από 5% το 2012 και ότι θα έχει συνολικά πωλήσεις 250 δισεκατ. ευρώ στα μέσα της δεκαετίας, από 212 δισεκατ. ευρώ το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα αυτή καλύπτει πολυτελή ενδύματα, αρώματα και καλλυντικά, ρολόγια, κοσμήματα και αξεσουάρ όπως ζώνες, γραβάτες και παπούτσια.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες οι πωλήσεις ειδών πολυτελείας αυξήθηκαν 3% και σε τρέχουσες τιμές 1%-2%, από 10% σε τρέχουσες τιμές το πρώτο τρίμηνο του 2012 εν σχέσει με το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις τέτοιων προϊόντων φέτος θα είναι υποτονικές και η τυχόν αύξηση πωλήσεων σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν θα υπερβεί το 2%, από 3% πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης