Μια τροπολογία που ψηφίστηκε στις 17 Ιανουαρίου και παρέχει στους καταναλωτές του Δήμου Μεγαλόπολης, όπως και σε αυτούς της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, έκπτωση μέχρι και 30% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όμορους Δήμους. Ειδικότερα, σε αυτόν της Τρίπολης στην Πελοπόννησο, αλλά και της Καλαμάτας.

Το σκεπτικό με το οποίο δίδεται η έκπτωση στις παραπάνω περιοχές είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις λειτουργούσες λιγνιτικές μονάδες. Έτσι, λοιπόν, έπειτα από την εν λόγω απόφαση, οι γειτονικοί Δήμοι της Μεγαλόπολης αποφάσισαν να ζητήσουν να ενταχθούν σε αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η αντιδήμαρχος κα Ντίντα σημείωσε ότι είναι δίκαιο το αίτημα, αφού θεωρεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας επιβαρύνεται έστω και έμμεσα από τις μονάδες της Μεγαλόπολης, ενώ ενημέρωσε ότι το θέμα θα τεθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την άλλη, στη γειτονική Τρίπολη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, μαζικά ζήτησαν το ευεργέτημα της έκπτωσης να επεκταθεί σε όλη την Αρκαδία και όχι μόνο στο Δήμο Μεγαλόπολης.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ονόμασε την προσπάθεια «πόλεμο για την Αρκαδία», δηλαδή μια συλλογική, υπερκομματική και υπερπαραταξιακή κίνηση για να επιτευχθεί ο στόχος.

Πηγή: tharrosews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης