Στα 126,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά αποτελέσματα της Alpha Bank, στο πρώτο εξάμηνο του 2013, (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες), εξαιρουμένης της πιστωτικής υπεραξίας και περιλαμβάνουν (θετικό) Φόρο Εισοδήματος 579,3 εκατ. ευρώ λόγω της αύξησης της αναβαλλόμενης φορολογίας από την αλλαγή του φορολογικού συντελεστή σε 26%, από 20%. Τα καθαρά αποτελέσματα που αναλογούν στους Μετόχους ανήλθαν σε 2,732 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της θετικής συνεισφοράς των 2,6 δισ. ευρώ που προκύπτει από την αρχική θετική επίπτωση της εξαγοράς της Εμπορικής Τραπέζης.

Το καθαρό έσοδο τόκων διαμορφώθηκε σε 729,3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά το β΄τρίμηνο του 2013, το καθαρό έσοδο τόκων διαμορφώθηκε σε 412,8 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 26% σε επίπεδο τριμήνου και σε συγκρίσιμη βάση, λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδοτήσεως καιτου χαμηλότερου κόστους προθεσμιακών καταθέσεων.

Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες διαμορφώθηκαν σε 168,3 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της μικρής αυξήσεως των προμηθειών συναλλαγών.

Τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων ανήλθαν σε 249,7 εκατ. ευρώ, θετικά επηρεασμένα από το όφελος των 120 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την αποτίμηση κατά την αρχική αναγνώριση του μετατρεψίμου Ομολόγου που διατέθηκε στην Crédit Agricole. Τα λοιπά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 31,4 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λειτουργικό κόστος διαμορφώθηκε, σε επίπεδο Ομίλου, σε 647,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kerdos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης