Με κέρδη, αλλά χαμηλότερα από το ράλι που σημειώθηκε νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης, έκλεισαν οι τιμές του αργού, στον “απόηχο” της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Καναδά και εν μέσω των πολεμικών εντάσεων στη Λιβύη, εξελίξεις που απειλούν την παραγωγή στις εν λόγω χώρες.
Η μεγάλη ανεξέλεγκτη φωτιά προκάλεσε την απομάκρυνση από τις εστίες τους, των 88.000 κατοίκων της πετρελαϊκής πόλης Φορτ Μακ Μάρεϊ στα δυτικά της χώρας. Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει 1.600 οικήματα, ενώ οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την πόλη.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Ιουνίου, ενισχύθηκε κατά 54 σεντς ή 1,2% στα 44,32 δολάρια το βαρέλι, έχοντας προηγουμένως “αναρριχηθεί” μέχρι και τα 46,07 δολάρια. Το Brent, παραδόσεως Ιουλίου, γνώρισε άνοδο 39 σεντς ή 0,9% στα 45,01 δολάρια το βαρέλι, βάζοντας τέλος στο τετραήμερο πτωτικό σερί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, το αργό σημείωνε ισχυρότερο ράλι, αλλά οι τιμές βρέθηκαν υπό μερική πίεση λόγω των στοιχείων του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ που έδειξαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των αποθεμάτων αργού (κατά 2,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 29η Απριλίου), φθάνοντας σε νέο εβδομαδιαίο ρεκόρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης