Άνοδο 1,3% σημείωσε ο χρυσός την Τετάρτη καθώς η νέα πτώση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ ενίσχυσε την ελκυστικότητα των πολύτιμων μετάλλων.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 21,60 δολ. για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.682,60 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους άμβλυναν τις ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη οδηγώντας σε ανοδικό έδαφος το ευρώ.

“Οι αποσπασματικές αντιδράσεις σε διαφορετικές προεκτάσεις της κρίσης δεν είναι πια ικανοποιητικές. Η εμπιστοσύνη θα επανακτηθεί μόνο με την άμεση εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την επίλυση της κρίσης”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, ενώ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου.

Την άνοδο του χρυσού ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέταλλα με το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου να κερδίζει 79 cents ή 2,5% στα 32,79 δολ. ανά ουγγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χαλκός Δεκεμβρίου σημείωσε άλμα 3,1% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 3,40 δολ. η λίβρα.

Η πλατίνα Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο2,3% κλείνοντας στα 1.554,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,1% στα 611,10 δολ. ανά ουγγιά.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης