Στις 10 Μαρτίου αναμένεται να ληφθεί η οριστική πολιτική απόφαση από το Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής σύμβασης της Κύπρου, υπό την προϋπόθεση έγκρισης από την κυπριακή Βουλή του νόμου – πλαισίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ο οποίος αποτελεί προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση,

Ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιστράτευσε θετικές αναφορές για την Κύπρο, κάνοντας λόγο για «θετικά νέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεσήμανε ότι «η τρόικα μάς ενημέρωσε για τα βασικά ευρήματα της τρίτης αποστολής αξιολόγησης. Και φυσικά χαιρετίσαμε τα συμπεράσματα της Τρόικας ότι το πρόγραμμα παραμένει σε ορθή πορεία», συμπλήρωσε ο Ολλανδός αξιωματούχος.

Επεσήμανε ακόμη ότι «τα μακροοικονομικά και τα δημοσιονομικά δεδομένα για το 2013 ήταν καλύτερα από όσο αναμενόταν και αυτά φυσικά είναι καλά νέα».

«Επιπροσθέτως», υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, «είναι θετικό να βλέπουμε ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας σταθεροποιείται», ενώ αναφέρθηκε και στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες απο philenews.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης