Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής συνεδρίασε την Πέμπτη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Συζητήθηκαν το θεσμικό πλαίσιο που θα παρέχει μια τελευταία δυνατότητα στους μη συνεπείς φορολογούμενους να γνωστοποιήσουν τα αδήλωτα περιουσιακά τους στοιχεία καθώς και σειρά πρωτοβουλιών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π. & Δανείων) με σημαντικό όφελος για την κοινωνία, όπως ρύθμιση των στεγαστικών κι επισκευαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά και βελτίωση του προγράμματος αναχρηματοδότησης των ΟΤΑ κι άλλα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ΚΥΣΟΙΠ συζητήθηκε, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος Οικειοθελούς Γνωστοποίησης Περιουσιακών Στοιχείων, το οποίο θα δίνει μια τελευταία δυνατότητα στους μη συνεπείς φορολογουμένους να γνωστοποιήσουν τα αδήλωτα περιουσιακά τους στοιχεία, πριν επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση διαπίστωσης αναληθών φορολογικών δηλώσεων. Οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, ώστε οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα περιέχουν και τις διατάξεις για την εφαρμογή του περιουσιολογίου, να κατατεθούν πολύ σύντομα στη Βουλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης