Εξαιρετικά απίθανο, χαρακτήρισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το ενδεχόμενο να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα η τρόικα στην Αθήνα, τονίζοντας ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής της στη χώρα μας. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η επιστροφή της δεν είναι μακριά.

Πάντως, σύμφωνα με το στέλεχος της Κομισιόν, είναι νωρίς να επιστρέψει η τρόικα εντός της εβδομάδος, δεδομένου ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει δώσει απόλυτα πειστικές απαντήσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το 2014 και το 2015. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι τα πλέον κρίσιμα ζητήματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας, παραμένει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η επιστροφή της Τρόικας θα εξαρτηθεί, εν μέρει, και από το αποψινό Eurogroup και την παρουσίαση του Έλληνα υπουργού οικονομικών για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει από την ελληνική πλευρά τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος του 2013, τα οποία βρίσκονται υπό αξιολόγηση. Επανέλαβε, δε, ότι η Επιτροπή αναμένει την επικύρωση της Eurostat για τα στοιχεία αυτά στις 23 Απριλίου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Ντάισελμπλουμ: Μετά τις ευρωεκλογές η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014, 16:14

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης