Νέα δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε η Alpha Bank μέσω του εβδομαδιαίου αναλυτικού δελτίου της, εκθέτοντας με λεπτομέρειες τους λόγους για τους οποίους οι εκπρόσωποι των δανειστών υποβάλλουν τη χώρα σε τεστ κοπώσεως της οικονομίας της και αντοχής χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση εστιάζει κυρίως στην ικανοποιητική εξέλιξη του προϋπολογισμού 2012 καθώς και στα μέτρα που έχουν ληφθεί έτσι ώστε να είναι εφικτή η επίτευξη των στόχων για το 2013.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που επισήμως η τράπεζα Alpha Bank αποδομεί τη λογική των  δανειστών και την επιμονή της τρόικας σε μέτρα που εντείνουν την υφεσιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Επιπλέον η νέα έκθεση της Alpha Bank ανταποκρίνεται σε μία σειρά επικρίσεων που εκφράζονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο σχετικά με την τακτική της τρόικας αλλά και τις εσωτερικές της αντιφάσεις που οδηγούν αναπόφευκτα σε αδιέξοδο.

«Πέρασε το καλοκαίρι, μπήκε ο Οκτώβριος και η τρόικα εξακολουθεί να υποβάλλει την Ελλάδα σε τεστ προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής. Σε μια deja-vu κατάσταση που θυμίζει μέρες Οκτωβρίου 2011, η χώρα ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση με την καθυστέρηση καταβολής της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Η καθυστέρηση αυτή είναι απολύτως αναίτια», αναφέρει η Alpha Bank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λόγοι:

α) Από το Προσχέδιο του προϋπολογισμού 2013 που μόλις δημοσιεύτηκε προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας η απολύτως ικανοποιητική και σύμφωνα με τους στόχους εκτέλεση του Π2012, όπως άλλωστε είχε ήδη γίνει εμφανές και από την εκτέλεση του Π2012 στο 8μηνο Ιαν.-Αυγούστου 2012. Μάλιστα, η εκτέλεσή του όπως προβλέπεται στο Προσχέδιο έχει καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύεται η ικανοποιητική εκτέλεση και του Π2013.

β) Η Κυβέρνηση έχει ήδη προσδιορίσει σαφώς συγκεκριμένα, και εξαιρετικά επώδυνα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία μέτρα, ύψους € 13,5 δις για να εξασφαλίσει την ομαλή εκτέλεση των πρϋπολογισμών του 2013 και 2014.

γ) Με την συνέχιση της ομαλής και έγκαιρης εκταμίευσης της χρηματοδοτικής βοήθειας αποκαθίσταται η πορεία ανταγωνιστικής ανάπτυξης της οικονομίας και η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, όπως διαμορφώθηκε μετά το PSI Plus.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την έκθεση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης