Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της στην Ιρλανδία εξέφρασε την πεποίθηση πως η ευρωζώνη έχει ανάγκη από υψηλότερο πληθωρισμό σε χώρες όπως η Γερμανία και χαμηλότερα επιτόκια από την ΕΚΤ.

«Η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει επεκτατική και πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα ένα μικρό περιθώριο για την ΕΚΤ να μειώσει ακόμα περισσότερο τα επιτόκια» ανέφερε η κ. Λαγκάρντ στην ομιλία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε πως: «Η αποκατάσταση της ισορροπίας σημαίνει χαμηλότερο πληθωρισμό και συγκράτηση μισθών στο Νότο, αλλά επίσης μπορεί να σημαίνει λίγο υψηλότερο πληθωρισμό και αύξηση μισθών σε χώρες όπως η Γερμανία».

Σύμφωνα με το Reuters, η Λαγκάρντ τόνισε πως οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πρέπει να εστιάσουν λιγότερο στους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και να ενδιαφερθούν περισσότερο για την στήριξη των λαών τους.

«Η βελτίωση του αισθήματος δεν μεταφράζεται σε περισσότερες θέσεις εργασίας ή μισθούς. Μπορεί να βοηθάει τις αγορές, αλλά δεν βοηθάει ακόμα τους λαούς» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κοντός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης