Ώθηση από τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών και της ενέργειας έλαβαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι ξεπέρασαν την αρχική μεταβλητότητα και έκλεισαν τελικά με κέρδη.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,88% στις 6.138 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,56% στις 10.188 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 1,13% στις 4.569 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,79% στις 356,43 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη για πρώτη φορά μετά από τρεις ημέρες πτώσης.

Στο ταμπλό, ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών ξεχώρισε μετά τα στοιχεία ότι οι νέες ταξινομήσεις αυξάνονται κατά 11,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA). Η Volkswagen και η PSA Peugeot Citroen έκλεισαν με κέρδη άνω του 1%, ενώ άνω του 1,6% ήταν τα κέρδη της Daimler.

Κέρδη άνω του 2% σημείωσε ο κλάδος της ενέργειας, μετά την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου. Άνω του 4,8% ήταν τα κέρδη της Seadrill και της Tullow Oil.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ σε ετήσια βάση παρέμεινε σταθερός. Οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθεί κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 0,1% σε ετήσια.

Επίσης, βουτιά κατέγραψε ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία των εξαγωγών ως αποτέλεσμα της οικονομικής επιβράδυνσης στις αναδυόμενες αγορές.

Ο δείκτης υποχώρησε στις 12,1 μονάδες από τις 25,0 μονάδες του Αυγούστου, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 18,4 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης