Ο αριθμός των αμερικανικών εταιρειών με αυξημένο κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεών τους προσεγγίζει τα επίπεδα της μεγάλης κρίσης του 2009, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον οίκο και όπως μεταδίδει το Bloomberg, καθώς οι τιμές του πετρελαίου βρίσκοντας σε ιστορικά χαμηλά και με τον ενεργειακό τομέα να καταρρέει, ο αριθμός των εταιρειών των ΗΠΑ με τις χαμηλότερες αξιολογήσεις έφθασαν τις 264, όχι πολύ μακριά από τις 291 τον Απρίλιο του 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για «άλμα» της τάξεως του 44% σε διάρκεια 12 μηνών, παρατηρεί ο Moody’s, σημειώνοντας πως οι περισσότερες νέες προσθήκες προέρχονται από τους κλάδους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά και των μετάλλων και εξόρυξης και τέλος από τους τομείς των χημικών και του άνθρακα.

Μόλις τον τελευταίο μήνα, έχουν προστεθεί στη λίστα 20 εταιρείες, σύμφωνα με την έκθεση, επισημαίνοντας πως συνολικά 74 εταιρείες από τον κλάδο της Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων της Energy XXI Gulf Coast Inc. και της Halcon Resources Corp., αναμένεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες σε ό,τι αφορά στην ικανότητά τους να αποπληρώσουν το χρέος τους.

Η εν λόγω λίστα του Moody’s απαρτίζεται από εταιρείες με αξιολόγηση κάτω από «B3» ή με την πρόβλεψη πως θα υποβαθμιστούν κάτω από αυτά τα επίπεδα, καταδεικνύοντας κίνδυνο πτώχευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης