Της Άντζελας Πεΐτση

Νέο «σκληρό χτύπημα» στον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενδέχεται να υποστούν οι Έλληνες καταναλωτές και φορολογούμενοι στο ενδεχόμενο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να «υποχωρήσει» για ακόμα μία φορά απέναντι στους Θεσμούς, και να προχωρήσει στη μείωση του αφορολογήτου και την αύξηση του μεσαίου συντελεστή του ΦΠΑ κατά μία ή δυο μονάδες. Αν γίνει αυτό, όπως είπαν οικονομικοί κύκλοι στο zougla.gr, θα είναι «μία νέα οπισθοχώρηση» για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία ακόμα εκκρεμεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «νέα» ενδεχόμενα, δηλαδή, της αύξησης του μεσαίου ΦΠΑ και της μείωσης του αφορολογήτου μίλησε αποκλειστικά στο zougla.gr, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος. «Και τα δύο θα είναι καταστροφικά για την αγορά. Οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ συνεπάγεται επιπλέον κόστος για τον τελικό καταναλωτή». Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ, υπογράμμισε: «Το θέμα του αφορολογήτου από ό,τι ακούω συνδυάζεται με τη «μη» μείωση των συντάξεων. Αλλά, στην ουσία μειώνοντας το αφορολόγητο, αυξάνεις το φόρο που θα κληθεί να πληρώσει ένας συνταξιούχος».
Ο κ. Μπακατσέλος, απαντώντας σε ερώτηση του zougla.gr για το αν ελλοχεύει ο κίνδυνος «νέων» λουκέτων στις επιχειρήσεις ή παύσης πληρωμών ή κοινωνικής έκρηξης λόγω των υπέρογκων φόρων και του νέου ασφαλιστικού, είπε μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά: «Εκείνο που μπορώ να πω σίγουρα είναι πως αυτού του είδους οι αποφάσεις, θα αποφέρουν ως αποτέλεσμα και νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης