Με επιφυλακτικότητα από την πλευρά των επενδυτών ξεκίνησε η νέα εβδομάδα, η οποία θεωρείται από τις σημαντικότερες, τόσο εσωτερικά όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

Κυρίαρχο στοιχείο είναι το εκλογικό αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών στις ΗΠΑ, ενόσω οι μετρήσεις φέρνουν τους δύο υποψηφίους να έρχονται «στήθος με στήθος» στην αναμέτρηση, παρά το ελαφρύ προβάδισμα του προέδρου Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά, την Πέμπτη, ξεκινά στην Κίνα το Κογκρέσο του Λαού, για να αναδείξει τη νέα γενιά ηγετών (της δεύτερης, σήμερα, οικονομικής υπερδύναμης στον κόσμο) που θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην επόμενη δεκαετία.

Στο εσωτερικό μέτωπο, οι πολιτικές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και όλα είναι ανοιχτά, ενώ τα πάντα επισκιάζονται από τις καθολικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων μέχρι και την Τετάρτη.

Σʼ αυτές τις συνθήκες, το Χρηματιστήριο Αθηνών απλώς συμβαδίζει με το διεθνές κλίμα. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες άνοιξαν πτωτικά, στον απόηχο των καταιγιστικών πωλήσεων στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εγχώριος Γενικός Δείκτης, μολονότι επιχείρησε αρχικά να δώσει συνέχεια στην άνοδο της Παρασκευής και ωθήθηκε έως το υψηλό των 811 μονάδων με άνοδο 1,13%, πολύ σύντομα ακολούθησε το αρνητικό κλίμα της Ευρώπης και πέρασε σε αρνητική τροχιά.

Αυτήν τη στιγμή, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 792 μονάδες με απώλειες 1,18%, ενώ ο τζίρος προσεγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ.

Στην Ευρώπη, ο αντιπροσωπευτικός δείκτης της Ευρωζώνης Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,81%, χαμηλότερα κατά 0,60% διαπραγματεύεται ο δείκτης FTSE100 στο Λονδίνο, απώλειες κατά 0,57 καταγράφει ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ σε ποσοστό 0,78% υποχωρεί ο CAC στο Παρίσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης