Η επίσημη διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι θα καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Χρηματιστήριο Αθηνών να εξομαλύνει την εικόνα του.

Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε ήρθαν στο χρονικό σημείο που ο Γενικός Δείκτης επιχειρούσε να μειώσει τις αρχικές του απώλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με αρνητικό πρόσημο και σε διάστημα μόλις μισής ώρας είχε πέσει ραγδαία σε ποσοστό της τάξεως του 3,5% στο χαμηλό των 796μονάδων, λόγω της πενιχρής πλειοψηφίας των 153 ψήφων με την οποία πέρασαν τα νέα μέτρα λιτότητας.

Στη συνέχεια, αντέδρασε στις πιέσεις και επανήλθε προς τις 812 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειές του χαμηλότερα του 2%, επωφελούμενος και από το θετικό κλίμα στην Ευρώπη. Την ανοδική του τάση ανέκοψαν βίαια οι δηλώσεις Σόιμπλε, με αποτέλεσμα ήδη να έχει υποχωρήσει προς τα προηγούμενα χαμηλά των 797 μονάδων με απώλειες 3,40%.

Οι τράπεζες βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, με τον δείκτη να υποχωρεί σε ποσοστό 9%, ενώ απώλειες μεγαλύτερες του 4% καταγράφουν όλοι οι βασικοί δείκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης