Σε μια νέα εποχή εισέρχεται πλέον η ΣΕΚΑΠ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 50,36%, αλλά και η μεταβίβαση των μετοχών της ΣΕΚΕ, που κατείχε το 34,18% της ελληνικής καπνοβιομηχανίας στη ρωσική εταιρεία Donskoy Tabak JSC, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, κατόπιν δεύτερου διεθνούς διαγωνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ ΑΕ, το τίμημα μεταβίβασης των μετοχών ανήλθε σε 3.318.337 ευρώ και καταβλήθηκε σε μετρητά. Με την υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ, η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπήρξε αποτέλεσμα δημόσιας, διαφανούς και ανταγωνιστικής διαδικασίας, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον. Παράλληλα, τονίζει, η συναλλαγή αυτή αποτελεί άμεση ξένη επένδυση, η οποία ενισχύει την ελληνική περιφέρεια και την αγροτική παραγωγή σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία, ενώ διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, με τις συνακόλουθες θετικές συνέπειες. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση διετέλεσε η Deloitte και νομικός σύμβουλος η δικηγορική εταιρεία Καρατζά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, που κατείχε η ΣΕΚΕ προς την Donskoy Tabak JSC, όπως δήλωσε στο «Κέρδος» ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή που έδωσε η ρωσική εταιρεία στη ΣΕΚΕ για την εξαγορά των μετοχών της ΣΕΚΑΠ ήταν ίδια με εκείνη που πρόσφερε στην ΑΤΕ ανά μετοχή. Ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδης θα θέσει την επιχείρηση σε νέα αναπτυξιακή τροχιά, ενώ χαρακτήρισε ως θετικό το ότι είναι γνώστης της αγοράς παραγωγής και εμπορίας τσιγάρων, που είναι μια ιδιαίτερη αγορά. Ευχήθηκε κάθε επιτυχία προς τον νέο ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ, ενώ τόνισε ότι τώρα πλέον θα ηρεμήσουν και οι εργαζόμενοι, καθώς έχει διασφαλιστεί το αναπτυξιακό μέλλον της εταιρείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης