Στην Ελλάδα βρίσκεται μέχρι την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου ο επιχειρηματίας και μέντορας στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων Oren Simanian, προκειμένου να πραγματοποιήσει εργαστήρια σε κέντρα καινοτομίας, εκκολαπτήρια (incubators), επιταχυντές (accelerators) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο ίδιος θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικού ταμείου ανάπτυξης και Έλληνες επιχειρηματίες.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου η πρεσβεία του Ισραήλ, ο Oren Simanian θα πραγματοποιήσει σειρά εργαστηρίων στα κέντρα καινοτομίας (π1,α2 Innohubs) της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia στην Αθήνα και την Πάτρα, στο Εκκολαπτήριο (Incubator) Egg του Corallia στην Αθήνα καθώς και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα εργαστήριά του θα εξετάσει «ένα ευρύ πεδίο κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία, όπως είναι τα επιχειρηματικά μοντέλα και οικοσυστήματα, τα εργαλεία χρηματοδότησης και οι παράγοντες επιτυχίας, παρουσιάζοντας ισραηλινές πρακτικές και παραδείγματα».

Επιπλέον, θα δώσει ανοικτή διάλεξη με θέμα το «Ισραηλινό Οικοσύστημα Νεοφυών Επιχειρήσεων» στο Orange Grove, το εκκολαπτήριο (incubator) της ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ θα συναντηθεί και με στελέχη του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO). Παράλληλα, η πρέσβης του Ισραήλ και η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) διοργανώνουν εκδήλωση για τον Simanian «με διακεκριμένους Έλληνες επιχειρηματίες, εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτικών κεφαλαίων (VC), κ.ά.».

Ο Oren Simanian είναι γνωστή προσωπικότητα στο ισραηλινό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, μέντορας και επιχειρηματίας. Γεννήθηκε το 1982 και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του StarTAU, του διάσημου κέντρου επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και ιδρυτής των StartBase.co και StartIsrael.co.il.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης