Υπό το βάρος του ενεργειακού και τραπεζικού κλάδου, οι αμερικανικοί δείκτες διόρθωσαν την Καθαρά Δευτέρα, μετά τα ιστορικά υψηλά που πέτυχαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Nasdaq, ο οποίος βρήκε στήριγμα στη μετοχή της Apple.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,13% στις 18.116,84 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,10% στις 4.960,97 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,03% στις 2.109,66 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, η Valeant Pharmaceuticals International κέρδισε 14,85%, μετά τη συμφωνία που πέτυχε για την εξαγορά της Salix Pharmaceuticals. Επίσης, τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επίσης, η Polypore International σημείωσε κέρδη 12,8%, καθώς η Asahi Kasei συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία προσφέροντας τίμημα 3,2 δισ. δολαρίων.

Τον δείκτη Nasdaq στήριξε η άνοδος της Apple, η οποία αν και έκλεισε μόλις στο +0,15%, καλλιέργησε προσδοκίες για τον κλάδο μετά την ανακοίνωση ότι θα επενδύσει 1,7 δισ. ευρώ για την δημιουργία δύο κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη, τα οποία θα λειτουργούν μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το ένα κέντρο θα είναι στην Ιρλανδία και το άλλο στη Δανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, η Boeing σημείωσε πτώση 2,3%, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύστασή της σε «sell» από «neutral».

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο σημείωσε ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας Chicago FED τον Ιανουάριο, καθώς διαμορφώθηκε στις +0,13 μονάδες τον Ιανουάριο από τις -0,07 μονάδες τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν μικρότερη άνοδο στις 0,05 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης