Μικρά κέρδη σημείωσαν την Τρίτη οι αμερικανικοί δείκτες, με την αγορά να τηρεί επί της ουσίας στάση αναμονής μετά την άνοδο του Nasdaq στα ιστορικά υψηλά και τα μικτά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,13% στις 18.144,07 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,12% στις 5.160,10 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,07% στις 2.124,22 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, κέρδη σημείωσε ο ενεργειακός κλάδος, μετά την άνοδο του πετρελαίου άνω των 61 δολαρίων. Κέρδη που ξεπέρασαν το 1,9% σημείωσαν οι Tesoro, Valero Energy και Hess.

Στο +3,3% βρέθηκε η AT&T, μετά την αναβάθμισή της από την Barclays σε «overweight» από «neutral» προηγουμένως, εξαιτίας των θετικών επιδράσεων που πιθανόν να έχει η εταιρεία από την εξαγορά της DirecTV.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 1,8% υποχώρησαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρούσαν κατά 1,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετπά ετών ενισχύθηκαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 2,2% αγγίζοντας τις 546.000.

Τέλος, αναπάντεχη επιβράδυνση εμφάνισε ο μεταποιητικός κλάδος στις ΗΠΑ, ο οποίος υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2013.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο δείκτης μεταποίησης PMI υποχώρησε τον Ιούνιο στις 53,4 μονάδες έναντι 54 μονάδων τον Μάιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης