Η Ισπανία μπορεί να ζητήσει βοήθεια από την Eυρωζώνη τον επόμενο μήνα. Σ’ αυτήν την περίπτωση, το αίτημά της ενδεχομένως να συζητηθεί στο πλαίσιο ενός «ευρύτερου πακέτου», μαζί με το αναθεωρημένο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, δήλωσαν το Σάββατο αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει τους όρους ενός παρόμοιου πακέτου διάσωσης και έχει δηλώσει ότι θα λάβει απόφαση μόνο όταν θα αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και ο στόχος αυτής της βοήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κινούμαστε, κάνουμε βήματα, το προετοιμάζουμε, τα πράγματα θα κατασταλάξουν τον Νοέμβριο» τόνισε ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος, ο οποίος μετέχει στις συνομιλίες για πιθανή βοήθεια προς την Ισπανία.

Παράλληλα, το ίδιο υπαινίχθηκε και δεύτερος ανώτατος αξιωματούχος, αναφέροντας: «Αν έβαζα στοίχημα, μάλλον θα έλεγα Νοέμβριο, αντί για Οκτώβριο. Τότε θα μιλάγαμε για πακέτο – θα είχαμε την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία. Δεν νομίζω τη Σλοβενία».

«Αυτό συμβαίνει επειδή οι Γερμανοί και άλλοι δεν θέλουν να πηγαίνουν στο εθνικό τους Κοινοβούλιο συχνά και να έχουν εκεί επώδυνες συζητήσεις» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοινή γνώμη στη Γερμανία, όπως και στη Φινλανδία και την Ολλανδία, αντιτίθεται ολοένα και περισσότερο στα πακέτα διάσωσης προς τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης. Ένα πακέτο διάσωσης για την Ισπανία θα απαιτούσε έγκριση από τη Βουλή της Γερμανίας και της Φινλανδίας.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης