«Aν υπάρξει καλή θέληση και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν θετικά νέα παροχής ρευστότητας στην ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ Χ. Ράϊχενμπαχ.

Η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την υλοποίηση του προγράμματος παροχής εγγυήσεων προς τις ΜμΕ, συνεχίζεται σε τεχνικό επίπεδο, όπως είπε ο υπουργός, ενώ όπως έχουν σχολιάσει αρκετές φορές στελέχη του υπουργείου η καθυστέρηση δεν απορρέει από την ηγεσία της τράπεζας, αλλά από κατώτερα στελέχη καθώς ανακύπτουν γραφειοκρατικές διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός επανέλαβε ότι κλειδί για τη ρευστότητα αποτελεί η συμφωνία με την τρόικα, ενώ ο επικεφαλής της “Task Force” σημείωσε ότι στόχος είναι να βρεθεί λύση στο δύσκολο ζητούμενο της ρευστότητας, σημειώνοντας ότι γίνονται συζητήσεις για εγγυήσεις από το ελληνικό κράτος «και πολύ σύντομα θα έχουμε κάποια αποτελέσματα», όπως ανέφερε.

Τέλος, δεν αποκλείστηκε νέα περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθώς στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασε σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού του εννεαμήνου δείχνει υπερσυγκράτηση 2 δισ. ευρώ για τους εννέα μήνες του έτους.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης