Για σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα που βρίσκεται στο τραπέζι των Βρυξελλών, για να αντιμετωπιστούν κίνδυνοι από την πολιτική αβεβαιότητα, γίνεται λόγος σε διεθνή μέσα, την ώρα που το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν εκλογές στις 25 Ιανουαρίου είναι oρατό.

Το Εuro-insight υποστηρίζει ότι η ΕΕ προετοιμάζει κρυφό σχέδιο Β, εν μέσω φόβων για πρόωρες εκλογές, με ανώνυμους Ευρωπαίους αξιωματούχους να δηλώνουν στο πρακτορείο ότι είναι πιθανό οι χώρες που κρατούν σκληρή γραμμή να μη δώσουν νέα παράταση θέλοντας να πιέσουν πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CNN φιλοξενεί δηλώσεις αναλυτών που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να μπει σε μια νέα κρίση με πιθανή έξοδο από το ευρώ, ενώ διεθνείς αναλυτές δηλώνουν στο Bloomberg ότι η επαναδιαπραγμάτευση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και θα αποτελέσει πραγματική δοκιμασία για την ΕΕ και το ‘θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό του Μάριο Ντράγκι.

Ανησυχία επικρατεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τον Γιάννη Στουρνάρα να πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις τις τελευταίες δέκα ημέρες, ώστε να μη στεγνώσει η αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης