Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3362 δολάρια από το επίπεδο των 1,3367 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το δολάριο ευνοείται από το κλίμα αστάθειας το οποίο τροφοδοτείται από την κρίση στη Συρία και το ενδεχόμενο επέμβασης. Είναι ενδεικτικό ότι υπό την πίεση των γεγονότων τα περισσότερα χρηματιστήρια σήμερα υφίστανται ισχυρές απώλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ταραγμένες πολιτικά περιόδους και διεθνείς κρίσεις, το δολάριο λειτουργεί συνήθως ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, ρόλο που φαίνεται ότι διαδραματίζει και στην παρούσα συγκυρία. Έτσι το ευρώ δεν κατάφερε να επωφεληθεί από την βελτίωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία. Συγκεκριμένα ο δείκτης Ifo διαμορφώθηκε στις 107,5 μονάδες τον Αύγουστο από 106,2 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκε σήμερα μία συναλλαγή ύψους 3 εκατ. ευρώ, η οποία αφορούσε σε εντολή πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 10,39%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,84% να διαμορφωθεί στο 8,55%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,55% στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,45% το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,226%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,127%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης