Έντονη νευρικότητα κυριαρχεί στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στη Wall Street, με την αγορά να βρίσκεται σε διαδικασία αποτίμησης των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, στις 16:40, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,06% στις 17.072,20 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,05% στις 4.827,98 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,12% στις 2.012,56 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή του Twitter υποχωρεί κατά 2,5%, καθώς έγινε γνωστό ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας. Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και διαψεύσει, αυτές τις διαρροές.

Απώλειες που φτάνουν το 8% σημειώνει η Eli Lilly, μετά την ανακοίνωση ότι σταματά τις κλινικές δοκιμές για την θεραπεία της καρδιαγγειακής νόσου, εξέλιξη που θα κοστίσει περί τα 90 εκατ. δολάρια. Η ζημία θα εγγραφεί στο τέταρτο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η EMC σημειώνει κέρδη 2,9%, καθώς ανακοινώθηκε εξαγορά της από την Dell, με το αντίτιμο της συμφωνίας να ανέρχεται στα 67 δισ. δολάριο, ποσό – ρεκόρ στην ιστορία του τεχνολογικού κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους αναλυτές η πορεία της κερδοφορίας των εισηγμένων για το τρίτο τρίμηνο, θα κρίνει την πορεία των δεικτών το τέταρτο τρίμηνο του έτους, καθώς η αγορά θα έχει μια καλύτερη εικόνα για τις συνέπειες των αναταράξεων των διεθνών αγορών το καλοκαίρι.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα περισσότερα αποτελέσματα των τραπεζών, καθώς την Τρίτη, μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου θα ανακοινώσει η JPMorgan, την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα των Bank of America και Wells Fargo, ενώ την Πέμπτη εκείνα των Citigroup και Goldman Sachs.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης