Έντονη μεταβλητότητα και συνεχείς εναλλαγές προσήμου είναι τα δύο χαρακτηριστικά στις περισσότερες μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών σήμερα, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρεί, όμως, το θετικό του πρόσημο.

Ειδικότερα, στις 14:00, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,38% στις 645,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει άνοδο 0,73% στις 187,18 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,17% στις 160,69 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά έχει αρχίσει να κινείται τώρα με βάση τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο μέτωπο της υλοποιησης των προαπαιτουμένων για την υπο-δόση των 2 δισ. ευρώ. Στο σημερινό EuroWorking Group που αναμένεται να συμφωνηθεί η πρώτη λίστα προαπαιτούμενων που συνδέεται με την υποδόση, ενώ την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο και το ταξίδι «γνωριμίας» των δανειστών με τη νέα κυβέρνηση.

Οι συναλλαγές για ακόμη μία συνεδρίαση γίνονται στον τραπεζικό κλάδο, με τη Eurobank να βρίσκεται στην πρώτη θέση, την Alpha Bank και την Πειραιώς να έπονται και την Εθνική να εμφανίζει χαμηλότερο, σχετικά, ενδιαφέρον. Αντιθέτως, ελάχιστες είναι οι συναλλαγές στις περισσότερες μετοχές του FTSE 25, ενδεικτικό της στάσης αναμονής που τηρούν οι επενδυτές, εωσότου υπάρξουν εξελίξεις κυρίως στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Στο ταμπλό, η Εθνική διατηρεί τα κέρδη της στα επίπεδα του 4%, ενώ οι Πειραιώς και Eurobank βρίσκονται αυτήν την ώρα στα χθεσινά κλεισίματα. Πτωτικά βρίσκεται τώρα η Alpha Bank, στο -1,06%, ενώ σήμερα έχει κινηθεί από το +8,51% έως το -3,19%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο σταθερό είναι το «έδαφος» στο οποίο κινούνται οι μη τραπεζικές μετοχές, με την Jumbo να βρίσκεται στο +3,04%, τη Λάμδα στο +2% και τις Grivalia, ΕΕΕ, Τιτάν και ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ+1,23% να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%.

Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα υποχωρεί κατά 3,03%, η Motor Oil είναι στο -1,65%, ενώ ήπιες πιέσεις δέχονται Folli Follie, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης