Αύξηση 9% σημείωσαν οι βιομηχανικές πωλήσεις της Ρουμανίας τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, παρά την πτώση των πωλήσεων εξόρυξης, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία INS, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Mediafax.

Οι μεταποιητικές πωλήσεις διαμορφώθηκαν υψηλότερα 9,4% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, αλλά οι πωλήσεις εξόρυξης υποχώρησαν 1,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά κλάδο, οι πωλήσεις ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκαν 12,9% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι πωλήσεις κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκαν 11,9%, αντιστοίχως.

Οι πωλήσεις διαρκών αγαθών διαμορφώθηκαν 4,7% υψηλότερα τον Ιανουάριο, ενώ οι πωλήσεις ενεργειακών προϊόντων και καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν άνοδο 4,3% και 2.2% αντιστοίχως.

Σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 11,5% τον Φεβρουάριο, υποστηριζόμενες από την αύξηση κατά 11,5% των πωλήσεων στη μεταποίηση. Οι πωλήσεις εξόρυξης υποχώρησαν 4,2% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους πρώτους δύο μήνες του έτους, οι ρουμανικές βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 11,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, λόγω της υψηλότερης ζήτησης για τον μεταποιητικό κλάδο.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η ρουμανική στατιστική υπηρεσία δήλωσε ότι οι νέες βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 15% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο και κινήθηκαν 20,4% υψηλότερα έναντι της ίδιας περιόδου του προηγουμένου έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης