Το Διοικητικό Συμβούλιο της Safilo Group SpA, εξέτασε σήμερα και ενέκρινε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και τους πρώτους εννέα μήνες του 2012.

Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από την Safilo κατά το τρίτο τρίμηνο, είναι σύμφωνα με τις βασικές τάσεις και την δυναμική της επιχείρησης που είχε χαρακτηρίσει το δεύτερο τρίμηνο. Η Safilo έκλεισε τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, με top-line οργανική ανάπτυξη, διατηρώντας την κερδοφορία της και διατηρώντας ένα σταθερό οικονομικό προφίλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καθαρές πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 8,2%, επωφελούμενες από την εξέλιξη των οργανικών εσόδων, την ενοποίηση της Polaroid Eyewear και την ανατίμηση του δολαρίου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι πωλήσεις και τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους επηρεάστηκαν από τη συρρίκνωση των εμπορικών σημάτων που είναι υπό σταδιακή κατάργηση, γεγονός όμως που δεν εμπόδισε την Safilo από την καταγραφή σημαντικής βελτίωσης του καθαρού αποτελέσματος.

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε περαιτέρω σε σύγκριση με το τέλος του Ιουνίου, διαμορφώθηκε σε 223.8 εκατομμύρια ευρώ, επιβεβαιώνοντας μια χρηματοοικονομική μόχλευση του 2.0x.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Roberto Vedovotto, Διευθύνων Σύμβουλος της Safilo Group, σχολίασε: «Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα παράλληλα με τις λειτουργικές και τις στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές, το οποίο μεταφράζεται σε μια οργανική ανάπτυξη των βασικών δραστηριοτήτων μας. Ο κύριος στόχος μας ήταν επικεντρωμένος στην αύξηση των πωλήσεων των μαρκών που κινούνται στην πρώτη γραμμή , στην περαιτέρω διεθνή επέκταση των εμπορικών σημάτων της Safilo, στην ολοκλήρωση ενσωμάτωσης της Polaroid και την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων της απώλειας Armani.

»Επιπλέον, η Safilo συνέχισε να καταγράφει θετική λειτουργική απόδοση, παρά τη σταδιακή κατάργηση των αδειών Armani, καθώς επίσης και ένα σταθερό οικονομικό προφίλ, σύμφωνα με τις ταμειακές ροές.

»Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, συνεχίσαμε την ενίσχυση και την προβολή των μαρκών Safilo . Στο πλαίσιο αυτό, υπογράψαμε συμφωνία με ένα από τα πιο σημαντικά δημιουργικά γραφεία στον κόσμο, την Wieden + Kennedy, για την ανάπτυξη και την παραγωγή της επόμενης παγκόσμιας εκστρατείας επικοινωνίας της Carrera, εστιάζοντας στην τοποθέτηση της μάρκας ως ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς στην παγκόσμια βιομηχανία γυαλιών. Την ίδια στιγμή έχουμε υπογράψει επίσης συμφωνία με την KKLD, μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο, για την πραγματοποίηση της νέας καμπάνιας Polaroid, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο τα ορθολογικά, όσο και τα πιο τα συναισθηματικά στοιχεία μίας τέτοιας εμβληματικής μάρκας στην βιομηχανία γυαλιών.

»Παρά τις σημερινές δύσκολες συνθήκες της αγοράς, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση της στρατηγικής μας και πιστεύουμε ότι οι προκλήσεις του σήμερα αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες ευκαιρίες για το μέλλον»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης