Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η χρεοκοπία υποστηρίζει ο οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen καθώς όπως σημειώνει η κυβέρνηση δεν φαίνεται πρόθυμη να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις.

«Νομίζω πως το τέλος του δρόμου εξακολουθεί να είναι η χρεοκοπία για την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC και πρόσθεσε ότι «αν θα μετατραπεί σε Grexit είναι άλλο θέμα, όμως νομίζω πως απλώς αγοράζουν χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο «μπορεί να μην γίνει φέτος, όμως στο τέλος η Ελλάδα θα πρέπει να κηρύξει χρεοστάσιο διότι το βάρος στην οικονομία και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο, που είναι αδύνατον να το αντέξει χωρίς μια ριζική μεταρρύθμιση, την οποία σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει».

Παρά τις ελπίδες ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία τον Μάιο, δεν έχουν πειστεί όλοι πως μια συμφωνία –η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του δανείου διάσωσης- μπορεί να λύσει το πρόβλημα χρέους της χώρας.

Οι διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια, συνεχίστηκαν το σαββατοκύριακο, μετά από μήνες διαξιφισμών που έχουν οδηγήσει σε ένταση των φόβων περί χρεοκοπίας της χώρας, ή ακόμα και εξόδου από την ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης