Πτωτικά κινούνταν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, στην πρώτη διαπραγμάτευσή τους ύστερα από τις αργίες των Χριστουγέννων, με την πτώση των τιμών του αργού να ασκεί πιέσεις σε μετοχές ενέργειας όπως της Repsol και της Total.

Ο δείκτης Euro STOXX για τις εταιρείες πετρελαίου και αερίου υποχωρούσε κατά 1,2%, καθώς η τιμή του αργού κινείτο πτωτικά προς τα 37 δολάρια το βαρέλι. Οι μετοχές των Repsol και Total καθώς και της εταιρείας πετρελαϊκών υπηρεσιών Technip κατέγραφαν απώλειες μεταξύ 1,3% και 3,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σημερινή πτώση οφείλεται και πάλι στη χαμηλή τιμή του πετρελαίου και την υποχώρηση στους κλάδους πετρελαίου και αερίου μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα το Σαββατοκύριακο» σχολίασε ο Τζον Πλάσαρντ, υψηλόβαθμο στέλεχος στη χρηματιστηριακή εταιρεία Mirabaud.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανικών εταιρειών μειώθηκαν τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, καταγράφοντας πτώση για έκτο συνεχή μήνα.

Στις 13.53 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης Euro STOXX 50 σημείωνε πτώση 0,5%, ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραφε απώλειες 0,4% ενώ ο γαλλικός CAC υποχωρούσε κατά 0,7%. Ωστόσο, οι όγκοι συναλλαγών ήταν χαμηλότεροι λόγω της αργίας στη Μεγάλη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης