Στα 5,770 δις ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάιο του 2016 έναντι 5,520 δις τον Απρίλιο.

Παράλληλα, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Μάιο διαμορφώθηκαν σε 1,259 δις ευρώ έναντι 1,182 δις τον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τη μηνιαία εξέλιξη των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ειδικότερα, αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τους ιδιώτες, το μεγαλύτερο μέρος τους αφορά σε οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες τον Μάιο ανήλθαν σε 3,067 δις ευρώ έναντι 2,875 δις τον Απρίλιο. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων τον Μάιο διαμορφώθηκαν σε 1,259 δις ευρώ έναντι 1,182 δις τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εξόφλησης των υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιδιώτες βάσει των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με την οποία δίνονται οδηγίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης