Το quadruple witching (ταυτόχρονη λήξη τεσσάρων κατηγοριών παραγώγων) στην αμερικανική αγορά και ο περιορισμένος όγκος συναλλαγών εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων είναι πιθανό να αυξήσουν τη μεταβλητότητα κατά την εκκίνηση της συνεδρίασης της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου (EURUSD) υποχώρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ασιατικών αγορών αλλά και στη συνέχεια κάτω από το επίπεδο του 1,3200, για να επανέλθει ελαφρώς πάνω από αυτό μετά και τις χθεσινές εξελίξεις στο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού (fiscal cliff) ως προς την αναβολή της ψηφοφορίας για το «Plan B» των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη αντίσταση για την ισοτιμία, σύμφωνα με το σχόλιο αγοράς της FXCM, βρίσκεται σε υψηλά οκτώ μηνών στο 1,3308 και η στήριξη στην πρώην αντίσταση γύρω από το 1,3158.

Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του γιεν (USDJPY) δοκίμασε νωρίτερα τα 83,86 γιεν, αν και κατάφερε να διαπραγματευτεί πάνω από το επίπεδο των 84,00 γιεν. Οι επενδυτές αναμένουν η Τράπεζα της Ιαπωνίας να αναθεωρήσει προς τα πάνω τον στόχο πληθωρισμού από το 1% στο 2% κατά τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου.

Στις ανακοινώσεις της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία διαμορφώθηκε στις 5,6 μονάδες, χειρότερη από τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ η τελική μέτρηση του ΑΕΠ τρίτου τριμήνου στη Βρετανία αναθεωρήθηκε στο 0,9% από το 1,0%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης