Ποσοστό 64% των Ελλήνων επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έβδομης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας επιχειρηματικότητας της Amway.

Σημειώνεται ότι η έρευνα της Amway διεξάγεται σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου και καταγράφει τον «δημόσιο παλμό» σχετικά με την επιχειρηματικότητα σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2015, η θετική στάση των Ελλήνων ερωτηθέντων ως προς την επιχειρηματικότητα παρουσιάζει σημαντική πτώση και παραμένει σε χαμηλότερο επίπεδο συγκριτικά με τον διεθνή μέσο όρο. Το 64% των Ελλήνων έχει μία γενική θετική στάση ως προς την επιχειρηματικότητα, σε σχέση με το 69% του 2015.

Αναφορικά με τις τιμές που προέκυψαν από την αξιολόγηση AESI το 2016, το 63% των Ελλήνων ερωτηθέντων επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες, 36% είναι πεπεισμένοι ότι κατέχουν τις ικανότητες να ιδρύσουν μια επιχείρηση, ενώ το 55% υποστηρίζουν πως δεν θα εγκατέλειπαν την πρόθεσή τους να ιδρύσουν μία επιχείρηση εάν η οικογένειά τους ή οι φίλοι τους τούς αποθάρρυναν.

Η Γενική Διευθύντρια της Amway Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, Ioana Enache, δηλώνει σχετικά με την ελληνική στάση ως προς την επιχειρηματικότητα, όπως προκύπτει από την έρευνα: «Η Amway πάντα υποστήριζε την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, από το 1996, γιορτάζοντας, φέτος, 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Από τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι σαφές ότι η επιχειρηματικότητα βρίσκεται χαραγμένη στη φιλοσοφία των Ελλήνων, με τον μέσο όρο να φαντάζονται ότι ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση -ποσοστό υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που έχει προκύψει και από τη συνεργασία μου με τους συνεργάτες της Amway σε τοπικό επίπεδο, που συνεχίζουν να δείχνουν δημιουργικότητα, σκληρή δουλειά και πάθος για επιτυχία σε όλα τα projects».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης